maandag 6 oktober 2008

Juf Nelleke --> Rots en Water

Afgelopen vrijdag kregen we rots- en waterles van Meester Gerard. Hij leerde ons dat je linkervuist de rots is. Hiermee geef je aan dat je niet zomaar uit balans te brengen bent. Je rechterhand is het water, die past om de rots heen. Water betekent vriendelijkheid.
Met allerlei oefeningen gingen we die vriendelijkheid en balans oefenen. Heel belangrijk hierbij was het ademhalen met je buik (lage ademhaling). Hier hebben we allemaal goed op gelet. We hebben de oefeningen allemaal heel serieus gedaan. Dat moest ook, anders hadden we er niets aan. Je ziet op de foto's dan ook veel serieuze gezichten terug.
De leukste oefening was het Chinees boksen, het was moeilijk om die serieus te doen! Bij Chinees boksen moet je tegenover elkaar gaan staan (in balans). Je handen heb je naast je hoofd. Je mag je handen alleen vooruit (aanval) of achteruit (verdediging) doen. De ander doet dit ook. Zo probeer je elkaar uit balans te halen. Zet de één een stap, dan heeft de ander een punt. Nick en Robin J geven een demonstratie:

En nog een paar oefeningen:




Vrijdag krijgen we nog een keer les van Meester Gerard. Ik ben benieuwd!

Geen opmerkingen: