zondag 26 april 2009

Fijne vakantie!

Donderdagavond hadden we met een groot deel van de klas een hele gezellige voetbalavond op de velden van Valleivogels. Helaas deden we niet mee voor de prijzen in onze poule, maar we wonnen wel met alle andere sporters van de Dorpsbeuk de Fairplaycup! En daar zijn we best trots op.

Nu genieten we van onze welverdiende meivakantie. Tot 6 mei!

woensdag 22 april 2009

Juf Nelleke --> 4 mei

Het is alweer bijna meivakantie. In die meivakantie is ook de dodenherdenking. In onderstaand filmpje kun je zien wat we dan eigenlijk herdenken:



Na de vakantie gaan we in de klas bezig met de Tweede Wereldoorlog. We hebben hier al een hoop boeken over verzameld, leesboeken en informatieboeken. Ook hadden een aantal kinderen spulletjes van opa en oma uit die tijd meegenomen. Heb je nog iets thuis liggen wat we op school kunnen gebruiken? Neem het dan na de vakantie mee.

dinsdag 21 april 2009

Demi.k en Noah --> muziekles

We hebben vandaag van juf Roos muziekles gehad. We moesten dieren geluiden na doen. Toen moesten we ook zelf een grafisch partituur maken. Toen moesten het we zelf bedenken. De juf had een poppetje gemaakt dat een ongeluk kreeg door het bellen onder autorijden.

Juf Nelleke --> 1042!

1042 euro

hebben we opgehaald! Wat ontzettend veel! Onze topverkoopster was Demi Louwers, zij haalde zomaar 120 euro op. We willen iedereen bedanken die ons heeft geholpen om dit mooie bedrag bij elkaar te krijgen.

donderdag 16 april 2009

Juf Nelleke --> Laatste nieuws

We kunnen ons voorstellen dat de trouwe bloglezer de laatste tijd een beetje teleurgesteld was. Steeds geen nieuw berichtje... We hadden dan ook een vol programma. Daarnaast is de verslaggever die aan de beurt is helaas even uit de running: Robin brak door een val van een paard haar sleutelbeen. Heel veel sterkte meid, hopelijk heeft het bezoek van vanmiddag je wat opgevrolijkt!

Wat ons de afgelopen twee weken vooral heeft beziggehouden, is High Five. Met deze kaartenverkoopactie hopen we genoeg geld bij elkaar te krijgen om nieuwe computers en een draadloos netwerk te kunnen kopen. Natuurlijk denken we niet alleen aan onszelf: we steunen met het geld ook de Doe een wens stichting.

De kinderen van groep 6 zijn aan het verkopen geslagen. De eerste tussenstand was €432,50. Net voor het paasweekend hadden we bij elkaar €582,50. Stiekem hopen we op 1000 euro, en of we dat halen kunt u morgen lezen, dan is de laatste actiedag!

vrijdag 3 april 2009

Nick afsluiting dammen en schaken

Op 2 april was de afsluiting van dammen en schaken.
Uit onze klas mochten Nick en juf Nelleke mochten ze mochten allebei dammen meedoen.
Het was bij de witteberg helaas hadden we allebij verloren gelukkig hadden meester Stef en meester Derk gewonnen meester Stef schaken en meester Derk dammen.
Maar het was wel leuk.
De burgemeester was er ook.

groetjes
Nick

Ilse en Ayat --> 1 april

Hoi wij gingen eer gisteren naar het bejaardenhuis. Daar hebben we de bejaarden opgehaald. Toen we terug waren gingen we pannenkoeken eten. Wij gingen in de klas en de bejaarden in de hal. We kregen 4 pannenkoeken en bosvruchten en sinaasappelsap als drinken er bij.

woensdag 1 april 2009

Juf Nelleke --> 1 april!

1 april was dit jaar écht 1 april. Het begon al om 7 uur 's ochtends. De bel ging, en ik geloofde er niks van dat er iemand zo vroeg al zou aanbellen. Maar daarna ging de bel nog een keer, dus nu moest ik wel opendoen. Sam en Tim stonden aan de deur met een ontbijtje. Geen grap, maar wel heel erg lekker!

Op school gingen we eerst zingen bij de vlag, en daarna in groepjes slingers maken om de school te versieren. De slingers waren allemaal anders en zijn erg mooi geworden! Terug in de klas was het pas echt tijd voor grappen: een scheetzak, een doos in een doos in een doos in een doos en toen een skippybal met kranten. Daar zaten ook twee mooie boeken van Mees Kees in. Dank jullie wel allemaal!

Morgen zullen twee kinderen verder vertellen over wat we allemaal nog meer gedaan hebben. Ik wil "juf" Hetty bij deze nog een keer bedanken voor de leuke dag!